به گزارش بازار، وزارت منابع طبیعی روسیه پیش نویس استراتژی 2050 را برای توسعه منابع معدنی این کشور تهیه کرده است. این سند بر اکتشاف و توسعه گسترده فرآوری مواد خام متمرکز است که روسیه در حال حاضر فاقد آن است.
این مواد برای حمایت از توسعه صنعتی آینده این کشور از جمله در بخش دفاعی مورد نیاز است، علاوه بر این، با توجه به حجم ذخایر هیدروکربنی روسیه، این ذخایر باید نقش برجستهای در اقتصاد و توسعه صنعتی روسیه داشته باشند.
سند استراتژی انرژی 2050 روسیه که در حال حاضر توسط دولت در دست بررسی است، بر این فرض استوار است که تقاضای جهانی نفت حداقل طی 10 تا 15 سال آینده به اوج خود نخواهد رسید، در حالی که انتظار می رود مصرف گاز فراتر از این چارچوب زمانی افزایش یابد. .
هر دوی این اسناد راهبردی برای برنامه ریزی بلندمدت روسیه در محیط ژئوپلیتیک جدید جهان مورد نیاز است.
به گفته الکساندر کوزلوف، وزیر منابع طبیعی روسیه، تقاضای جهانی و روسیه برای فلزات آهنی، غیرآهنی، فلزات گرانبها و عناصر خاکی کمیاب تا سال 2050 به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. این میزان برای اورانیوم، منگنز، کروم، تیتانیوم بیش از دو برابر خواهد شد. و مولیبدن برای تنگستن و زیرکونیوم بیش از چهار برابر و برای لیتیوم 80 برابر خواهد بود.
کوزلوف در خصوص پیش نویس استراتژی توسعه منابع معدنی تصریح کرد: وظیفه ما تامین مواد معدنی برای صنایع داخلی و همچنین حمایت از صادرات پایدار آنها در بلندمدت است.
وزارت منابع طبیعی این کشور در سایت خود اعلام کرد که این استراتژی دو سناریو دارد. سناریوی پایه حفظ ذخایر معدنی و تولید را در سطوح فعلی با رشد متوسط فرض میکند، در حالی که سناریوی هدف رشد سریع پایه منابع معدنی را برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد اقتصاد روسیه برای مواد خام، که کوزلوف، شاخص معدنی، گفت، هدف دارد. . روسیه 17 قلم کسری دارد.
پیش نویس استراتژی منابع معدنی و استراتژی انرژی 2050 برای بررسی و نظرات به نهادهای مختلف فدرال ارسال شده است و نظرات آنها قبل از بحث نهایی توسط دولت مورد توجه قرار خواهد گرفت. بررسی نهایی این سند ممکن است در دولت جدید روسیه پس از تحلیف پوتین برای یک دوره 6 ساله دیگر انجام شود.
صاحبان شرکت اعتراف می کنند که شرکت هلدینگ اکتشاف زمین شناسی دولتی روسیه Rosgeologiya سفارشات تجاری زیادی برای اکتشاف نفت و گاز ندارد. یکی از دلایل عدم سفارش می تواند این باشد که تولیدکنندگان نفت و گاز روسیه در حال حاضر ذخایر زیادی برای توسعه دارند. یوگنی پتروف، رئیس آژانس منابع زیرزمینی روسیه، روزندرا، میگوید که روسیه دارای ذخایر کافی نفت برای 60 سال تولید و مصرف و ذخایر گاز برای بیش از 100 سال است. با این حال، این بازه زمانی هر سال بسته به شرایط بازار و توسعه فناوری تغییر می کند.
سرمایه گذاری در اکتشاف نفت و گاز در سال گذشته توسط تولیدکنندگان به 320 میلیارد روبل (3.8 میلیارد دلار) رسید که بیش از 68.6 میلیارد روبل به اکتشاف مواد معدنی اختصاص یافت. بر اساس ارقامی که هفته گذشته در نشست سالانه آژانس منابع زیرزمینی روسیه Rosnedra منتشر شد، سرمایه گذاری دولتی در اکتشافات زمین شناسی برای نفت و گاز تنها 12 میلیارد روبل بود. یکی از وظایفی که این آژانس برای خود تعیین کرده است، جذب تولیدکنندگان برای توسعه منابع در سیبری شرقی و قطب شمال است، جایی که باید خوشه های جدید نفت و گاز ایجاد شود. با این حال، شرکتها ذخایری را ترجیح میدهند که زیرساختهای موجود در نزدیکی خود داشته باشند و عمدتاً در مناطق نزدیک به سایتهای تولید فعلی خود برای کاهش هزینهها کاوش میکنند.
اطلاعات زیادی در مورد پیش نویس استراتژی 2050 انرژی روسیه در دست نیست. پاول سورکین، معاون اول وزیر انرژی روسیه در اوایل سال 2024 گفت که اولویتهای این استراتژی شامل در دسترس بودن انرژی برای مشاغل و جمعیت با قیمتهای مناسب، دستیابی به انتشار خالص کربن صفر و حاکمیت فناوری است. او همچنین در فوریه اعلام کرد که استراتژی جدید انرژی 2050 ما مبتنی بر ترکیب این سه عامل است.
به گفته سورکین، علیرغم اجرای برنامه انتشار خالص کربن صفر، سهم انرژی های تجدیدپذیر در سبد انرژی روسیه اندک خواهد بود و تا سال 2050 از 10 درصد فراتر نخواهد رفت. وی تاکید کرد: تعهدات اقلیمی روسیه و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای خواهد بود. از طریق روشهای دیگری از جمله بهبود بهرهوری انرژی، استفاده از فناوری چرخه بسته در نیروگاههای هستهای کوچک و استفاده از گاز به عنوان سوخت برای خودروها به دست آمده است.
هیچ هدفی برای تولید نفت و گاز روسیه وجود ندارد، اما این تصور عمومی وجود دارد که تولیدکنندگان نفت و گاز روسیه باید رقابت پذیری خود را افزایش دهند تا نقش خود را به عنوان یکی از تامین کنندگان پیشرو انرژی در جهان حفظ کنند.
با این حال، با توجه به خطراتی که شرکت های نفت و گاز روسیه با آن مواجه هستند، از جمله افزایش سهم ذخایر غیرقابل بازیافت، نرخ بالای کاهش طبیعی تولید و سطح قطع آب و همچنین نیاز به اقدامات ویژه و معافیت های مالیاتی برای دستیابی به احیا و تولید. نرخ ها حفظ رقابت در بازار جهانی نفت برای این شرکت ها آسان نخواهد بود.
گفتگو در مورد این post