در اساسنامه هلدینگ خلیج فارس، مالکیت باشگاه های ورزشی پیش بینی نشده است.
هرگاه نام خصوصیسازی به میان میآید، ناخودآگاه افکار و اندیشهها به سراغ شرکتهایی مانند کشاورزی مغان، کشاورزی هفتپه، ماشینآلات تبریز، الکتریک رشت، نساجی مازندران، آلومینیوم المهدی، پالایشگاه کرمانشاه، متر قزوین، هپکو اراک و بسیاری از مجتمعهای صنعتی میرود. که به شکست واگذاری یا خصوصی سازی این شرکت ها اشاره کرد. حال باید مشخص شود که اگر سیاستهای غلط در بحث خصوصیسازی ادامه پیدا کند، خصوصیسازی این دو باشگاه بر سایر خصوصیسازیهای صورتگرفته لگدمال میکند یا خیر؟
چیزی را گزارش کنید اخبار بورس; از آنجایی که باشگاه استقلال برای دریافت مجوز حرفه ای از کنفدراسیون فوتبال آسیا نیاز به مالکیت جداگانه از دولت داشت و نیاز به خصوصی سازی داشت، تصمیم به واگذاری ۸۵ درصد از سهام آن گرفته شد.
به گفته آرش شهریاری، کارشناس بازار سرمایه، بحث های این واگذاری برای اولین بار در سال ۱۳۸۳ با تصویب هیات وزیران انجام شد. در سال ۱۳۸۷ این دو باشگاه به دلیل اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به فهرست واگذاری دولت اضافه شدند که به دلایلی از جمله نیاز به شرکای راهبردی و راهبردی از واگذاری جلوگیری شد. در سال ۱۴۰۱ که این دو باشگاه در بازار سرمایه پذیرفته شدند، ۱۰ درصد از هر باشگاه به مردم عرضه شد و ۸۵ درصد از سهام اکثریت باشگاه استقلال متعلق به وزارت ورزش و جوانان توسط سازمان خصوصی سازی عرضه شد. کارگزاری بانک صنعت و معدن و سرانجام روز دوشنبه متقاضی خرید باشگاه استقلال وارد رقابت در فرابورس شد.
اما اینکه کدام شرکت خود را موظف به خرید سهام این باشگاه پرمخاطب و بدهکار دانست، موضوعی است که این روزها گوش و زبان بسیاری را به راه انداخته و نیاز به شفاف سازی از سوی مالک جدید استقلال دارد. با این حال، هر کسی که بتواند به سوالات ما پاسخ دهد، تلفن را قطع می کند!
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، بزرگترین هلدینگ تخصصی پتروشیمی که در سال ۱۳۸۸ با مدیریت دولتی به عنوان سهامی عام تأسیس و در سال ۱۳۹۲ به بخش خصوصی واگذار شد، مالک جدید است که ۸۵ درصد از سهام استقلال را به قیمت ۱.۵ درصد خریداری کرده است. خرید هلدینگ ۲۷۹۳ میلیارد تومان و واگذاری ۴ شرکت معروف در زیر مجموعه آنها پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندر امام خمینی؛ در اساسنامه این هلدینگ، مالکیت باشگاه های ورزشی پیش بینی نشده است.
این حرکت در حالی انجام شد که ۶ هفته تا پایان مسابقات لیگ برتر باقی مانده بود و با توجه به برتری استقلال در این فصل، حساس ترین بازه زمانی یا ۹۰ دقیقه این انتقال بود. همین موضوع شایعاتی مبنی بر تغییر در هیئت مدیره باشگاه و یا اجرایی نشدن آنها تا پایان لیگ برتر به وجود آورد. حال سوال این است که آیا هلدینگ خلیج فارس تا آن زمان برنامه ای برای معرفی نمایندگان خود به هیئت مدیره استقلال دارد؟ با توجه به اینکه هواداران استقلال از مالک جدید باشگاه خود انتظاراتی دارند. انتظاراتی مانند پرداخت بدهی های هزار میلیارد تومانی استقلال و کسب این سهام با ریت بالاتر مدیرانی را می طلبد که آن را محقق کنند. در نظر داشته باشید که پس از گذشت بیش از ۱۴ سال از فعالیت هلدینگ خلیج فارس، هیچ پروژه ملی ورزشی توسط این هلدینگ در استان بوشهر برگزار نشده است، محل برگزاری هلدینگ که زیرمجموعه ای از تمامی انتقادات به این عملیات و داوطلبانه یا داوطلبانه است. ورود اجباری برای این خرید تراز شد.
ابراهیم رضایی در جلسه علنی روز دوشنبه ۳ اردیبهشت با انتقاد از اینکه چنین واگذاری اقدامی غیرقانونی است. این نماینده مجلس گفت: این ظلم است که اگر چه هزینهها و مشکلات زیستمحیطی بر دوش مردم استان است، اما در شرایطی که مدارس و بیمارستانهای استان بوشهر نداریم، پول و سود نصیب دیگران میشود تهویه هوا در گرمای تابستان و باشگاه های ورزشی ما حداقل تجهیزات را ندارند، سرمایه هلدینگ خلیج فارس که متعلق به بازنشستگان است نباید از جیب مردم ما خارج شود و خرج سلبریتی ها شود. رئیس جمهور و مقامات خواستار جلوگیری از این واگذاری شدند.
امروز که مراسم واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی در وزارت اقتصاد و دارایی با حضور میهمانان برگزار شد، با وجود همه اینها هنوز هیچ شفافیتی از سوی هلدینگ خلیج فارس وجود ندارد ابهامات و انتقادات مدیر کل سابق وزارت نفت در این زمینه گفت: شنیده ها حاکی از آن است که صندوق بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان شرکت نفت سهامدار اصلی هلدینگ خلیج فارس است. محمود خاقانی بدهی های هزار میلیاردی استقلال را دلیل این واگذاری می داند و پیشنهاد می کند پس از اینکه دولت در تامین بودجه در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار نگرفت از باشگاه های ورزشی برای پرداخت بدهی های دولت از طریق دارایی های نفتی استفاده شد.
این در حالی است که نگرانی کارکنان و بازنشستگان صنعت نفت از شرکت هایی که صندوق بازنشستگی نفت در آن ها ذینفع است و استفاده آنها از این ماجرا برای تخلیه دارایی های صندوق و پرداخت بدهی های دولت همان سلاحی است که در نهایت تمام داستان ها ایجاد شد. در کشور مردم را هدف گرفته اند.
گفتگو در مورد این post