به گزارش بازار، «صنایع فولادی ما آهن صادر نمی کنند، اما با ریختن بسته های انرژی تقریبا رایگان به جیب کشورهای دیگر، رسماً آتی می فروشند». این بخشی از سخنان رضا اردکانیان، وزیر سابق نیرو در انتقاد از یارانه برق به صنایع صادرکننده محصولات است.
سایت Statista گزارش داده است که میانگین قیمت برق صنعتی در 9 کشور برتر تولیدکننده فولاد جهان، 8 برابر میانگین قیمت برق صنعتی در ایران است. تلفات برق در صنعت فولاد طی یک دهه چهار برابر شده و به بیش از 447 میلیون کیلووات ساعت رسیده است که معادل 63 میلیون یورو معادل هزینه ساخت یک نیروگاه 100 مگاواتی بوده است.
صنعت برق ایران در دهه گذشته به دلیل فروش برق زیر قیمت تمام شده آسیب دید و صندوق توسعه ملی در گزارشی اعلام کرد که حاضر به پرداخت تسهیلات به این صنعت نیست. ایران به عنوان یکی از 10 تولیدکننده برتر فولاد جهان، کمترین هزینه را برای برق صنعتی خود در نظر گرفته است.
قیمت گذاری انرژی برای صنایع یکی از ابزارهای دولت برای جهت دهی به توسعه صنعتی و جلوگیری از فروش آزادانه منابع کشور و کاهش هدر رفت است. حمیدرضا فولادگر عضو سابق شورای اسلامی شهر با اشاره به اعلام قیمت جدید برق برای صنایع پر انرژی از سوی وزارت نیرو معتقد است: قیمت جدید برق که از ابتدای سال 1402 محاسبه و اعمال شده است. برای صنایع مشکل ساز است این در حالی است که امسال فولادگر خرداد بر واقعی شدن قیمت برق و رفع مشکل کمبود سرمایه گذاری در این بخش تاکید کرد و گفت: منطقی نیست که صنایع انرژی کامپیوتری دریافت کنند و در بازار رقابت تولید و محصولاتشان عقب بمانند. هنوز گران هستند
تشکیل بازار برق مشابه آنچه تحت عنوان تابلوی برق سبز برای انرژی های تجدیدپذیر برای کلیه صنایع انرژی بر و تعیین قیمت بدون دخالت دولت ایجاد شد، علاوه بر حل مشکل سرمایه گذاری در برق می تواند صنعت نیز زمینه را برای کاهش هدر رفت انرژی در صنایع کشور فراهم می کند.
گفتگو در مورد این post