بازار؛ گروه بین الملل: سایت تحلیلی گلوبال تایمز اخیراً در مقاله ای به قلم «لین مینوانگ»، معاون مرکز مطالعات جنوب آسیا در دانشگاه فودان نوشت: واضح است که اگرچه ایالات متحده و هند تا حدودی در تلاش برای مهار چین هنوز در سیاست های اقتصادی هستند و با هم در تضاد هستند. دلیل اصلی این امر این است که هم ایالات متحده و هم هند مسائل اقتصادی را امنیتی میکنند و سیاستهای حمایتگرایانه فزایندهای را اتخاذ میکنند و طبیعتاً در تجارت با یکدیگر مخالفت میکنند.
رویترز اخیراً با استناد به منابع مقامات تجاری ایالات متحده و ایمیلهای دولتی گزارش داد که چگونه مقامات آمریکایی با لابیگری در پشت صحنه، هند را متقاعد کردند که سیاست صدور مجوز واردات لپتاپ خود را کنار بگذارد. در آگوست 2023، دولت هند به طور ناگهانی سیاست صدور مجوز برای واردات لپ تاپ و تبلت را با اشاره به نیاز به اطمینان از ورود سخت افزار و سیستم های قابل اعتماد به هند اعمال کرد. این اقدام صنعت کامپیوتر ایالات متحده را شوکه کرد و مقامات دولتی نگرانی های خود را به نمایندگی از کاترین تای نماینده تجاری ایالات متحده ابراز کردند. تحت فشار واشنگتن، دهلی نو اجرای سیاست صدور مجوز را به تعویق انداخت، سپس فرآیند ثبت واردات سادهتری را پیشنهاد کرد و در نهایت تصمیم را تغییر داد.
شرکت های آمریکایی همچنان نگران این هستند که آیا هند به تعهدات خود در سازمان تجارت جهانی عمل خواهد کرد و آیا ممکن است ناگهان مقررات دیگری را وضع کند یا خیر. در بحبوحه افزایش «پان-امنیتسازی» جهانی، دولت هند به بهانه «نگرانیهای امنیتی» به طور مداوم مجموعهای از سیاستها و اقدامات اقتصادی حمایتگرایانه را ترویج میکند. اساساً، این کشور تلاش می کند تا واردات را از طریق اقدامات حمایتی به حداقل برساند و صنایع کلیدی را تحت فشار قرار دهد تا زنجیره تامین خود را به هند منتقل کنند.
پس از تغییر استراتژی هند به سمت امنیت ملی و حمایتگرایی، شرکتهای چینی بیشترین فشار را متحمل میشوند و با شدیدترین سرکوب و محاصره مواجه هستند و شرکتهای آمریکایی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
بازار لپتاپ در هند سالانه حدود 8 میلیارد دلار است که حدود 65 درصد لپتاپها وارد میشود و برندهای محلی هندی تنها سهم کمی از بازار را به خود اختصاص میدهند. بنابراین، طرح تشویقی مرتبط با تولید در ماه مه 2023 برای توسعه سخت افزار فناوری اطلاعات توسط دولت هند تصویب شد. محدودیت واردات لپتاپ تحت عنوان امنیت ملی صرفاً اقدامی در پی ابتکار Make in India است.
به دنبال تغییر استراتژی هند به سمت امنیت ملی و حمایت گرایی، شرکت های چینی بار سنگین را متحمل می شوند و با شدیدترین سرکوب و محاصره مواجه می شوند و شرکت های آمریکایی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. الزام هند به بومی سازی داده ها به دلیل نگرانی های امنیتی، شرکت های آمریکایی مانند مسترکارت، آمازون و مایکروسافت را با قوانین سختگیرانه تجارت الکترونیک، ایجاد موانع تجاری و افزایش هزینه های عملیاتی برای این شرکت های آمریکایی در هند تحت فشار قرار داده است. ایالات متحده و هند تلاش کرده اند تا سیاست های دیجیتال خود را تحت چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام هماهنگ کنند، اما مقامات هند علیرغم مخالفت دولت ایالات متحده موضع اصلی خود را حفظ کرده اند.
واضح است که اگرچه ایالات متحده و هند در تلاشهای خود برای مهار چین تا حدودی با هم متحد شدهاند، اما همچنان در سیاستهای اقتصادی و تجاری خود نسبت به یکدیگر متفاوت هستند. دلیل اصلی این امر این است که هم ایالات متحده و هم هند مسائل اقتصادی را امنیتی میکنند و سیاستهای حمایتگرایانه فزایندهای را اتخاذ میکنند و طبیعتاً در تجارت با یکدیگر مخالفت میکنند.
هم ایالات متحده آمریکا و هم هند مسائل اقتصادی را امنیتی میکنند و سیاستهای حمایتگرایانه فزایندهای اتخاذ میکنند و طبیعتاً در مورد تجارت با یکدیگر مخالفت میکنند.» دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در دوران ریاستجمهوری خود به شدت نگران مازاد تجاری بود. 25 2 میلیارد هند با ایالات متحده آمریکا (در سال 2018) و هند را به عنوان پادشاه تعرفه به شدت مورد انتقاد قرار داد.
ارتقای تولید شرکتی دهلی نو در هند و تعهد واشنگتن برای بازگرداندن تولید به موقعیتهای مکمل به جای مکمل، رقابت ایجاد کرده است. به طور مشابه، دهلی نو از مازاد تجاری خود با ایالات متحده خوشحال است، اما این امر واشنگتن را ناراضی کرده است. در دوران ریاست جمهوری خود، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده به شدت نگران مازاد تجاری 25.2 میلیارد دلاری هند با ایالات متحده (در سال 2018) بود و از هند به عنوان پادشاه تعرفه ها به شدت انتقاد کرد.
در سال های اخیر، نخبگان سیاست هند در مورد همسویی استراتژیک با ایالات متحده و حفظ سطح معینی از تنش با چین در ازای ادامه کمک ایالات متحده به رشد اقتصادی هند خیال پردازی کرده اند. بدیهی است که تفسیر نادرست جامعه استراتژیک دهلی نو از ظهور چین به آنها دلیلی برای همسویی با ایالات متحده داده است. هر تحلیلگر استراتژیک می تواند به راحتی متوجه شود که هند در حال رشد، که امیدوار است از ژاپن و آلمان پیشی بگیرد و به عنوان سومین اقتصاد بزرگ ظاهر شود، بعید است که از سرنوشت هدف قرار گرفتن توسط واشنگتن جلوگیری کند.
دهلی نو متوجه خواهد شد که ابتکار ایالات متحده و هند در مورد فناوری حیاتی و نوظهور استقلال استراتژیک آن را تضعیف می کند.
واشنگتن و دهلی نو در ماه مه 2022 ابتکار ایالات متحده و هند در مورد فناوری های حیاتی و نوظهور (iCET) را برای ترویج و گسترش مشارکت های فناوری استراتژیک دوجانبه و همکاری های صنعتی دفاعی بین دولت ها، مشاغل و موسسات دانشگاهی اعلام کردند. دو طرف به دنبال گسترش همکاری های بین المللی در زمینه های مختلف از جمله هوش مصنوعی، کوانتومی و فناوری های پیشرفته بی سیم بودند تا یک اکوسیستم نوآوری قوی بین خود ایجاد کنند.
با این حال، این ابتکار تنها یک تاکتیک ایالات متحده از طریق بخش های دفاعی و فناوری برای کنترل سیاست هند است. هرچه دهلی نو عمیقتر درگیر همکاریهای فناوری حیاتی و نوظهور با واشنگتن شود، استقلال استراتژیک خود را بیشتر خواهد دید. در نهایت، دهلی نو متوجه خواهد شد که ابتکارات ایالات متحده و هند در فناوری حیاتی و نوظهور استقلال استراتژیک آن را تضعیف می کند.
گفتگو در مورد این post