به گزارش بازار، بر اساس ارزیابی میزان واردات کشور در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۶.۴۰ درصد و ارزش دلاری ۱۱.۱۱ درصد افزایش داشته است. بر اساس آمار گمرک در این مدت ارزش دلاری کالاهای وارداتی به 59 میلیارد و 884 میلیون دلار رسید.
داده های اعلام شده نشان می دهد که در دوره مورد بررسی، کشورهای «امارات متحده عربی»، «چین»، «ترکیه»، «آلمان»، «هند»، «فدراسیون روسیه»، «هلند»، «انگلیس»، « «سوئیس» و «عمان» 10 صادرکننده اصلی کالا به ایران بوده اند که نگاهی اجمالی به فروشندگان کالا به ایران نشان می دهد که 5 کشور اروپایی جزو واردکنندگان به ایران بوده اند و آلمان اولین شریک تجاری ایران در اروپا بوده است.
با توجه به روند داده های اعلام شده، می توان گفت در دوره مورد بررسی، امارات متحده عربی با 18 میلیارد و 765 میلیون دلار بیشترین واردات را به کشور داشته است که سهم این کشور در سبد واردات به ایران 31.34 درصد بوده است. امارات یکی از کشورهای اصلی صادرات و واردات محسوب می شود و به همین دلیل بخش زیادی از کالاهای وارداتی ایران از این طریق وارد کشور می شود، روندی که هزینه های واردکنندگان را افزایش می دهد، اما با توجه به شرایط موجود، واردکنندگان مجبور به استفاده از این روش هستند.
بر اساس آمار اعلام شده می توان گفت «چین» با 16 میلیارد و 754 میلیون دلار و سهم 27.98 درصد، «ترکیه» با 6 میلیارد و 775 میلیون دلار و سهم 11.31 درصدی در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. مکان کشورهای واردکننده در ایران واقع شده اند. از سوی دیگر، «آلمان» با یک میلیارد و 934 میلیون دلار و سهم 3.23 درصد و «هند» با یک میلیارد و 773 میلیون دلار که سهم 2.96 درصدی از کل واردکنندگان را به خود اختصاص داده اند، 5 کشور اول هستند. که به ایران کالا صادر می کنند. .
اما پنج کشور دیگر که توانسته اند بیشترین سهم واردات کالا به کشور را در فهرست گمرکات به خود اختصاص دهند، شامل چه کشورهایی هستند؟ اطلاعات اعلام شده نشان می دهد «روسیه» با صادرات یک میلیون و 610 میلیون دلار کالا به ایران در رتبه ششم قرار دارد و ارزش صادرات «هلند» به ایران نیز 1.55 میلیارد دلار برآورد شده است.
پس از آن «انگلیس» با صادرات بیش از یک میلیارد دلار در جایگاه هفتم قرار گرفت. «سوئیس» نیز در این مدت 950 میلیون دلار کالا به کشور وارد کرده است. این در حالی است که سهم «عمان» از واردات کالا به ایران در دوره مورد بررسی معادل 810 میلیارد دلار بوده است.
از نکات جالب در بین کشورهای واردکننده کالا می توان به حضور 5 کشور اروپایی در بین 10 کشور اول صادرات کالا به کشور اشاره کرد.
گفتگو در مورد این post