به گزارش خبرگزاری ایران تحلیل و به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست جمشید. محبت خانی با بیان اینکه همه ساله در ایام پایانی سال و ایام نوروز تعدادی از قاچاقچیان حیات وحش و گونه های گیاهی با سوء استفاده از فرصت و ناآگاهی عموم مردم اقدام به عرضه و فروش گونه ها از طریق فضای مجازی، محل تجمع و مراکز خرید می کنند. مربوط به این روزها جانوران و گیاهان در خطر انقراض و بعضاً مهاجم هستند، اظهار کرد: باید اقدامات لازم را برای پیشگیری از این موضوع انجام دهیم.
وی افزود: برای جلوگیری از اقدامات غیرقانونی این افراد و حفظ ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی کشور لازم است استانداران حداکثر تا پانزدهم به دستگاه های استانی دستورات لازم را صادر کنند. فروردین در سال ۱۴۰۳ گزارش مصور اقدامات را به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال کنید.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: لازم است مدیر کل محیط زیست استان و یا کارشناسان آگاه در صدا و سیمای استان حضور یافته و دلایل ممنوعیت خرید و فروش گونه های گیاهی و جانوری وحشی را ارائه دهند. همچنین درج آگهی در روزنامه های استان و دعوت از عموم مردم به خودداری از خرید گونه های گیاهی و جانوری وحشی نیز در دستور کار قرار گیرد.
محبت خانی وی گفت: پخش تیزرهای آموزشی از صدا و سیمای استان در خصوص اهمیت گونه ها و ذکر جرایم از هر نوع که باشد پس از رصد اماکن خرید و فروش و شناسایی دقیق گونه های عرضه شده در استان یکی از عوامل بازدارنده محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه مکاتبه با فرمانده انتظامی استان برای همکاری و تعامل بیشتر در شناسایی و برخورد با متخلفان بسیار موثر و مهم است، تاکید کرد: چاپ بنر ممنوعیت خرید و فروش گونه های جانوری و گیاهی وحشی و نصب آنها. در جاده ها و مکان های پرتردد تبلیغات و معرفی دستگاه تلفن گویا ۱۵۴۰ نیز یکی از اقدامات لازم برای جلوگیری از انقراض گونه های نادر است.
محبت خانی وی استفاده از پتانسیل سازمان های مردم نهاد در تنویر افکار عمومی و کاهش سطح تخلفات را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: رصد و رصد فضای مجازی، شناسایی و اتخاذ تدابیر قانونی برای برخورد با متخلفان ضروری است.
وی در نامهای از مدیران محیطزیست استانهای کشور خواست تا در قالب هفت سین سفره نوروزی از قاچاق حیات وحش از جمله سمندر در خطر انقراض لرستان و گونه گیاهی مهاجم سنبل آبی جلوگیری کنند.
گفتگو در مورد این post