به گزارش بازار، عباسعلی نوبخت در نشست خبری این سازمان در پایان سال 1402 به تشریح عملکرد این سازمان پرداخت و افزود: بودجه طرح مردمی برای کاشت یک میلیارد اصله هنوز تخصیص نیافته است، اما بر اساس مذاکرات انجام شده 46 میلیارد. تومان در نظر گرفته شده و به زودی واریز خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: همچنین 191 میلیارد تومان از میزان اعتبار طرح مردمی برای کاشت یک میلیارد اصله درخت از سال اول باقی مانده که پیش بینی می شود سازمان برنامه و بودجه تخصیص دهد.
وی بیان کرد: در سال اول اجرای این طرح بخشی از اعتبارات از محل عملیات بیولوژیک آبخیزداری، حمایت های مالی از سوی برخی صنایع و برخی از خیرین و حتی شهرداری ها بوده است اما برای ادامه اجرای این طرح نیازمند اعتبارات دولتی هستیم. .
وی با بیان اینکه امسال طی مذاکرات با شورای اسلامی، در بودجه 1402 ردیفی برای طرح مردمی برای کاشت یک میلیارد اصله درخت، اظهار کرد: برای اجرای این طرح 18 هزار میلیارد تومان برای چهار سال نیاز است، یعنی سالانه 4500 میلیارد تومان بودجه نیاز داریم که باید تخصیص یابد.
نوبخت تصریح کرد: همچنین برای سال اول اجرای طرح باید 250 میلیون اصله نهال تولید می شد که با اقدامات انجام شده بیش از این میزان تولید نهال داشتیم اما برخی از این نهال ها قابل کاشت نیست. سال اول است و باید بعد از دو تا سه سال کاشته شود. کاشته شود
وی گفت: از ابتدای اجرای طرح تاکنون 121 میلیون اصله نهال توسط بخش خصوصی و 116 میلیون اصله نهال توسط بخش دولتی تولید شده که از این تعداد 115 میلیون اصله نهال کاشته شده است.
به گفته وی، از 115 میلیون اصله نهال کاشته شده، 65 میلیون نهال مربوط به بخش دولتی (نهالستان های منابع طبیعی و معاونت باغبانی) و 50 میلیون اصله مربوط به بخش خصوصی است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: البته طبق بررسی های انجام شده توسط پژوهشکده جنگل ها و مراتع بیش از 900 هزار هکتار زمین برای این کار در کشور وجود دارد که 90 هزار هکتار آن. هکتار مربوط به استان خوزستان است.
وی بیان کرد: این پروژه دارای سند پشتوانه ای است که ایرادات آن در سال 1403 رفع می شود.
نوبخت به اقدامات انجام شده برای مقابله با سیل در سیستان و بلوچستان و منطقه دشتیاری اشاره کرد و گفت: این اقدامات باعث شده سیل اخیر خسارت چندانی به مزارع و باغات وارد نکند و مردم از این امر راضی باشند.
وی افزود: مطالعات 32 هزار هکتار از مناطق بحرانی سیستان و بلوچستان به پایان رسیده و امکان اجرای عملیات آبخیزداری وجود دارد و می توانیم با اعتباری بالغ بر 2200 میلیارد تومان مشکلات منطقه را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه عملیات آبخیزداری 90 میلیون هکتار از 125 میلیون هکتار اراضی که در حریم فرسایش آبی است هنوز به اتمام نرسیده است، افزود: در صورت انجام عملیات آبخیزداری در 90 میلیون هکتار در کشور می توان اضافه کرد. و سالانه 50 میلیارد متر مکعب آب در سفره های زیرزمینی صرفه جویی شود. انجام دادن.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: در صورت تکمیل کامل طرح های آبخیزداری در سال های آینده 60 میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اضافه می شود.
وی با اشاره به اینکه برنامه احیای 50 میلیون هکتار از مراتع کشور را برای مدت پنج سال در دستور کار داریم افزود: سامانه رواج فعالیت های منابع طبیعی را تهیه کرده ایم که در اختیار اتحادیه مرتع داران است. و می تواند تأثیر قابل توجهی بر روند فعالیت های منابع داشته باشد. طبیعی دارند
وی افزود: کارگروه مبارزه با زمین خواری نیز برای برخورد با بذر درشت تشکیل شده و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد. این روند ادامه خواهد داشت.
نوبخت درباره چرای دام در جنگل های هیرکانی گفت: چرای دام در مراتع برای دامداران شمال کشور حیاتی است اما حضور دام در جنگل ها مضر است و باید به این موضوع توجه شود.
وی ادامه داد: طبق آمار رسمی سرشماری در این جنگل ها 2 میلیون و 900 هزار دام وجود دارد و آمار غیر رسمی قطعا بیش از این است که باید برای آن چاره ای اندیشید هرچند امنیت غذایی برای ما بسیار مهم است اما خسارت وارده. آسیب به جنگل ها آسیب به امنیت زیستی است.
گفتگو در مورد این post