به گزارش خبرگزاری میهن تجارت، جلسه بررسی ابعاد حقوقی رای اخیر دادگاه تجدیدنظر سوئد در پرونده حمید نوری برگزار شد. هیبت الله نجندیمنش مشاور حقوقی خانواده حمید نوری و جمعی از کارشناسان حقوق بین الملل به بررسی رای مذکور و پرونده حمید نوری پرداختند.
هیبت الله نجندی منش با اشاره به اینکه آغاز این پرونده در اصل در سال ۲۰۱۹ نبوده و باید به سال ۲۰۱۰ برگردیم، گفت: در آن زمان جلسه ای در دانشگاه آکسفورد درباره وقایع دهه ۶۰ ایران و دو نفر کلیدی برگزار شد. . در این مراسم کاوه موسوی و ایرج مصداقی حضور داشتند. در جلسه ای که برای چنین موردی تقسیم می شود حضور داشتند.
وی با بیان اینکه دادستان سوئد حکم بازداشت حمید نوری را قبل از ورود به کشور صادر کرده است، افزود: سوئد از همان ابتدا شروع به نقض قوانین بین المللی کرد زیرا زمانی که کشوری شهروندی را دستگیر می کند، کشور خارجی باید به کشور فرستنده اطلاع دهد. از طریق کنسولگری خود است، اما سوئد در مورد دستگیری حمید نوری به سفارت و کنسولگری ایران اطلاعی نمی دهد.
مشاور حقوقی خانواده نوری با اشاره به اینکه دولت سوئد اجازه ادامه پرونده را یک سال پس از دستگیری می دهد، گفت: دادستان سوئد مدرکی نداشت و فقط مطابق با ادعایی حمید نوری را برای جمع آوری مدارک در زندان نگه داشت.
وی گفت: پیش از این در سوئد علیه یکی از مقامات رژیم صهیونیستی به اتهام جنایت جنگی در فلسطین شکایتی مطرح شده بود اما پاسخ دادستان این است که چون این جنایت در سرزمین های اشغالی فلسطین رخ داده است، امکان ندارد شواهد جمع آوری کنید.” بنابراین قرار منع تعقیب صادر شد.» می کند، اما در این مورد روند کار متفاوت است.
جندی منش افزود: در رای دادگاه اول نام فردی ذکر شده بود که دادگاه اول می گوید دلیلی برای اینکه نام وی در بین اعدام شدگان باشد پیدا نکرده است، با این وجود دادگاه تجدیدنظر با این نظر مخالفت کرده است. و فقط مطابق با فردی در خاطرات خود مدعی است که این فرد اعدام شده است.
وی گفت: در خصوص اتهام اول (جنایت سنگین علیه حقوق بین الملل) به حمید نوری، دادگاه تجدیدنظر سوئد به دفاعیات وکلا رسیدگی نکرد و تنها به امید حضور مخفیانه امید چند استدلال جزئی را مطرح کرد. فرهنداین افسر پلیس سوئد ایرانی الاصل به دخالت این فرد اشاره کرد و گفت: وکلای حمید نوری در دفاع از حضور امید. فرهند در پرونده به تناقضات در این زمینه پرداخته اند، اما دادگاه استیناف سوئد به این دفاعیات توجهی نکرده است.
مشاور حقوقی خانواده حقوقی با اعلام اینکه دادگاه سوئد هم اکنون تا ۱۶ ژانویه ۲۰۲۴ فرصت دارد.بیست و ششم د) فرصت شکایت به دیوان عالی سوئد را داد و افزود: برای مراجعه به نهادهایی مانند کمیسیون حقوق بشر اروپا باید تمامی مراحل داخلی سوئد رعایت شود.
مجید نوری در بخشی دیگر از این جلسه دادگاه پدرش را دادگاهی سیاسی و رسانه ای توصیف کرد و ادامه داد: از نظر ادله این دادگاه عجیب است و مدرکی ندارند اما با تبلیغات آنها توانستند پرونده را پیش ببرند.
نوری اعلام کرد که یک هفته از اجرای حکم پدرش می گذرد اما همچنان دسترسی به حمید نوری وجود دارد.
منبع: میزان
گفتگو در مورد این post